Strategija Moskve prema Kijevu nikad nije bila zasnovana na sukobu

© SputnikKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema promena u politici Moskve prema Kijevu, a ruska strategija nikada nije bila zasnovana na sukobu sa Ukrajinom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Portparol ruskog predsednika se osvrnuo na navode medija da je pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov napustio državnu funkciju zbog promene politike prema Ukrajini. 

„Već smo govorili o tome da ne može biti reči ni o kakvoj promeni. U ovom slučaju smo čuli samo lično mišljenje, ništa više. Strategija Kremlja se nikada nije zasnivala na idejama konfrontacije s Ukrajinom. Lider države je više puta govorio da se Rusija zalagala i nastavlja da se zalaže za uspostavljanje odnosa između dve zemlje, jer takva situacija nije prihvatljiva i protivreči istorijskoj logici. Zapravo, strategija je oduvek bila zasnovana na tome“, istakao je Peskov.

On je dodao da se ne može govoriti o bilo kakvim promenama kada je o Surkovu reč.

„Surkov je takođe uključen, de jure. Ponavljam, on u ovom momentu ostaje na funkciji pomoćnika predsednika, a po potrebi je uključen i pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, Odeljenje za međunarodna pitanja. Po potrebi se uključuju razna odeljenja, kao i uvek kada je reč o predsedničkoj administraciji“, dodao je Peskov.

Surkov je bio pomoćnik predsednika Rusije od 20. septembra 2013. godine, kao i u periodu od 26. marta 2004. godine do 7. maja 2008. godine.

Ranije je direktor Centra za političku konjunkturu Aleksej Česnakov saopštio da je pomoćnik ruskog predsednika Vladislav Surkov napustio državnu funkciju zbog promene politike prema Ukrajini. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala