FBI uključen u istragu o pogibiji Kobija Brajanta: Zašto je helikopter poleteo po gustoj magli /foto/

© AP Photo / Matt HartmanHelikopter u kojem je Kobi Brajant poginuo
Helikopter u kojem je Kobi Brajant poginuo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Helikopter u kom se nalazilo devet osoba, uključujući Kobija Brajanta i njegovu ćerku, leteo je uprkos gustoj magli uoči pada u kalifornijskom mestu Kalabasas. FBI se uključio u istragu.

FBI istražuje mesto nesreće na kome se srušio helikopter sa NBA igračem Kobijem Brajantom, njegovom ćerkom i još sedam osoba, rekao je jedan zvaničnik.

On je dodao da se tim FBI za prikupljanje dokaza nalazi na licu mesta i da pomaže lokalnim vlastima u istrazi. Inače, zvaničnu istragu vodi Odbor za bezbednost nacionalnog saobraćaja, koji ispituje uzrok nesreće.

Kako se navodi, vremenski uslovi u trenutku leta nisu ispunjavali minimalne standarde za letenja zbog magle, rekao je portparol te službe Džoš Rubinštajn.

On je dodao da se, kada su uslovi takvi, helikopterima ne dozvoljava da lete.

„Nismo leteli u nedelju ujutru zbog vremena“, rekao je Rubinštajn.
© AP Photo / Richard VogelOlupina helikoptera u kojem je poginuo Brajant
FBI uključen u istragu o pogibiji Kobija Brajanta: Zašto je helikopter poleteo po gustoj magli /foto/ - Sputnik Srbija
Olupina helikoptera u kojem je poginuo Brajant

Mediji su preneli da su u nedelju zbog loših vremenskih prilika bile prizemljene čak i letelice policije Los Anđelesa, zadužene za nadzor grada iz vazduha. Podaci iz kontrole leta sa aerodroma Burbank pokazuju da je pilot helikoptera kontaktirao sa dispečerima nešto pre deset sati po lokalnom vremenu, piše B92. Dodaje se i da se helikopter u 9.40 okrenuo ka jugu, prema brdovitom predelu i da je pao pet minuta kasnije. O padu letelice je policiju obavestila grupa biciklista koja je primetila dim.

Podaci sa servisa za praćenje letova ukazuju da je helikopter naišao na probleme tokom leta iznad Zoološkog vrta u Los Anđelesu i da je potom kružio na niskoj visini, dok su se vremenske prilike pogoršavale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala