Pompeo o skandalu u privatnim odajama: Novinarka je lagala

© AP Photo / Peter Klaunzer/KeystoneMajk Pompeo
Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je novinarku Nešenel pablik radija (NPR) Meri Luiz Keli da ga je lagala i da je prekršila „osnovna pravila novinarstva i pristojnosti“ nakon što je ona rekla da ju je u više navrata opsovao posle intervjua.

Pompeo je u saopštenju naveo da ga je Kelijeva dva puta lagala — jednom tokom pripreme intervjua, a drugi put kada je pristala na nezvaničan razgovor posle intervjua, prenosi Rojters.

„Sramno je da je ova novinarka izabrala da prekrši osnovna pravila novinarstva i pristojnosti“, rekao je Pompeo, koji u četvrtak putuje u zvaničnu posetu Ukrajini.

Nešenel pablik radio (NPR) ranije je saopštio da je Pompeo vikao, uz psovke, na novinarku Meri Luiz Keli posle intervjua koji je, kako tvrdi, prekinuo nezadovoljan jer mu je postavljala pitanja o Ukrajini.

Intervju je bio dogovoren i vođen u Stejt departmentu, ali Pompeo nije hteo da odgovori na ponovljena pitanja o Ukrajini i smenjenoj američkoj ambasadorki u Kijevu, navodeći da je pristao na intervjuu o politici administracije prema Iranu. Novinarka je tvrdila da je sa njegovim saradnicima dogovoreno da i Ukrajina bude jedna od tema.

U saopštenju NPR se navodi da je „odmah posle pitanja o Ukrajini, intervju završen“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala