Kremlj: Mišustin ima kart blanš za formiranje vlade

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i novi premijer Mihail Mišustin
Predsednik Rusije Vladimir Putin i novi premijer Mihail Mišustin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi premijer Rusije Mihail Mišustin ima određenu slobodu rada u formiranju svog tima, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.
„Naravno, postoji kadrovska rezerva iz koje se, po potrebi, izvlači neki kandidat, predlozi za kandidate. Ali, pošto je Mišustin dobio predlog kao šef kabineta, onda sam uveren da je on dobio i da ima određeni kart blanš da formira svoj tim“, objasnio je Peskov.

On je dodao da je upravo Mišustin kao šef Vlade odgovoran pred državom.

Portparol Kremlja je naglasio i da je obnova vlade povezana sa novim zadacima koje je postavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Radi se o izuzetnom zadatku, i on zahteva vladu sa maksimalnom efikasnošću, maksimalnom dinamikom rada i fleksibilnošću u radu. Zbog toga sada nema drugih varijanata“, zaključio je Peskov.

Celokupna prethodna Vlada Rusije podnela je 15. januara ostavku zbog reformi koje je predložio predsednik Rusije Vladimir Putin. Sledećeg dana, poslanici Državne dume odobrili su kandidaturu predsednika Savezne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera. Dana 21. januara ukazom predsednika Rusije odobrena je struktura vlade i njen novi sastav.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala