Đoković na impresivan način stigao do četvrtfinala Australijan opena

© REUTERS / CIRO DE LUCASrpski teniser Novak Đoković nakon pobede nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu ATP kupa u Sidneju
Srpski teniser Novak Đoković nakon pobede nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu ATP kupa u Sidneju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Đoković je bez imalo problema rešio najteži dosadašnji test u Melburnu — rutinski je pobedio Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:4, 6:4.

Nole je za nešto više od dva sata igre i četvrti put u nizu nadigrao Argentinca u međusobnim duelima, prenosi B92.

Odigrao je skoro pa savršen meč na „Rod Lejver areni“. Dominirao je od prvog poena, dopustivši Argentincu samo jedan brejk i to u trenutku kada je imao dva brejka prednosti.

Švarcman ni u jednom trenutku nije bio čak ni u egalu u borbi za Đokovićem, koji je perfektno pogađao vinere i bio izuzetno siguran na svoj servis.

​Đoković je napravio 31 neiznuđenu grešku, ali je imao 20 vinera više od rivala kojem je dozvolio samo tri brejk prilike u celom meču, a Argentinac u prethodna tri duela nije bio izgubio nijedan set.

„Dijego je igrao kvalitetno, nije izgubio set u prve tri runde. Znao sam da ako mu dam vremena može da bude opasan jer je jedan od najbržih igrača na Turu. Tako sam morao da ’miksujem‘, da ga ’navučem‘ na mrežu slajsom i slično“, kratko je prokomentarisao meč Đoković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala