Simonjanova Poljacima: #Zar vas nije sramota

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Međunarodne informativne agencije „Rosija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan predložila je da se na društvenim mrežama pokrene akcija #VamNeStыdno (Zar vas nije sramota), kojom bi se poljski političari podsetili na ulogu Crvene armije u oslobađanju njihove zemlje od nacista.

Ona je za NTV rekla da nije dovoljno samo otvoriti dokumente o događajima iz Drugog svetskog rata, već da je potrebno da postoje i „kanali za distribuciju“ tih informacija. Simonjanova je podsetila da je samo za oslobođenje Poljske poginulo više sovjetskih građana, nego Amerikanaca tokom celog rata.

„Zbog toga predlažem tim podlim, lošim ljudima koji dozvoljavaju sebi da vređaju sećanje na naše očeve i dedove, da gaze po njihovoj velikoj smrti, da gaze po njihovim velikim žrtvama, da ih ponovo ubijaju u grobovima — prosto molim ljude da na njihove društvene mreže pošalju poruke: Dobar dan, pane taj-i-taj, moj deda je poginuo kod Varšave oslobađajući vas, vaše pretke. S haštagom #VamNeStыdno“, rekla je Simonjanova.

Ona je predložila da se takve poruke šalju na naloge predsednika i premijera Poljske, Andžeja Dude i Mateuša Moravjeckog i zamenika šefa poljske diplomatije Pavla Jablonjka na Tviteru, Fejsbuku i Instagramu.

„Pošaljite svoje priče tim ljudima. Neka im bude malo neprijatno. Što se više ljudi priključi, to će biti veći efekat“, navela je Simonjanova.

Predsednik Vladimir Putin rekao je sredinom decembra da su mnoge evropske zemlje, a pre svega Poljska, stupile u zaveru s nacističkom Nemačkom, a da Rusija ima dokumente o pregovorima. Prema mišljenju ruskih političara, taj deo svoje istorije Evropa nije spremna da prizna.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala