Ruska vojska potvrdila: Amerikanci „presreli“ ruskog generala na severu Sirije

© AP Photo / Baderkhan AhmadAmerička patrola kod nalazišta nafte u Siriji
Američka patrola kod nalazišta nafte u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska je „presrela“ ruskog generala u području Manbidža pre više od godinu dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Događaj koji su pomenuli američki predstavnici se desio pre 14 meseci u području sirijskog grada Manbidža, koji se tada nalazio pod trojnom kontrolom: takozvane antiterorističke koalicije na čelu sa SAD, kurdskih odreda i sirijskih vladinih snaga“, saopštila je ruska vojska.

Oni su naveli da neki predstavnici Pentagona veštački pogoršavaju situaciju u Siriji. Međutim, tvrde da između vojnika SAD i Rusije u Siriji vlada apsolutno profesionalan odnos.

„Poznato nam je gde se nalaze američke jedinice, a američkoj strani gde su ruski vojnici. Iznenadni slučajevi nedogovorenih akcija u mestima gde se dve vojske dodiruju operativno se razrešavaju preko postojećih kanala za sprečavanje sukoba“, naglasilo je Ministarstvo odbrane.

Ranije je specijalni predstavnik SAD za Siriju Džejms Džefri rekao novinarima da je pre izvesnog vremena došlo do incidenta u kojem je u blizini Manbidža bila „presretnuta“ kolona u kojoj se nalazio jedan ruski general-major. On je dodao da je sve bilo rešeno vojnim kanalima, ali nije naveo druge detalje.

Džefri je, takođe, istakao da mehanizam sprečavanja incidenata sa Rusijom u Siriji uspešno deluje već nekoliko godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala