Održan još jedan protest „1 od 5 miliona“

Pratite nas
Protest „1 od 5 miliona“ večeras je u Vasinoj ulici nedaleko od Filozofskog fakulteta okupio znatno manje ljudi nego prethodnih subota, a trajao je i kraće nego ranije.

Izostao je i kamion sa koga su se ranije govornici obraćali, a ozvučenje je postavljeno na kombi vozilo.

Valentina Raković iz Pokreta „1 od 5 miliona“ na pitanje novinara zašto ima manje građana i da li je na to uticala njihova izjava o mogućem izlasku na izbore, odgovorila je pitanjem: „Da li je to vaša lična procena?“

Dodala je da je bilo situacija kada ih je bilo i manje i da broj učesnika zavisi od građana.

O eventualnom izlasku na izbore kazala je da će u utorak na konferenciji sve objasniti.

Upitana da li iza takve odluke stoje političari, ona je odgovorila odrečno i navela da iza saopštenja stoji Skupština pokreta „1 od 5 miliona“.

Organizator Milovan Simović je rekao da zna da su građani zbunjeni i da će sve biti jasno za tri dana.

Među okupljenim građanima bilo je nezadovoljnih koji su uzvikivali „Bojkot, bojkot“ i nisu mu praktično dozvolili da više govori, preneo je Tanjug.

Učesnici su zatim krenuli u šetnju pored RTS-a, a protest su završili ispred Skupštine Srbije, gde su se popeli na stepenište i razvili transparent na kome je pisalo „Bojkot 1 od 5 miliona“.

Odatle su poručili građanima da će se videti na konferenciji za medije u utorak.

Protest „1 od 5 miliona“ ranije je dao rok od sedam dana Novoj stranci i Stranci moderne Srbije da proglase bojkot, a ukoliko se to ne dogodi, najavili su da će ih oni sprečiti da uđu u parlament tako što će pokret izaći na izbore. To saopštenje je inače izazvalo različite nedoumice i različita reagovanja.

Među okupljenima nije bilo političara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala