Poslanik Dženan Kolić: U litijama smo sa braćom pravoslavcima, moramo odbraniti svetinje!

Pratite nasTelegramOdyssey
„Brat je mio, ma koje vere bio“, istakao je crnogorski poslanik Dženan Kolić, iz partije Demokrate.

„Kao nekome ko drži do svoje vere, koja nas uči da bratu pomognemo u nevolji, osetio sam potrebu da se solidarišem sa svojom braćom pravoslavcima, čije su svetinje ugrožene Zakonom o slobodi veroispovesti, i pružim svoj mali doprinos njihovoj borbi“, kazao je u izjavi za „Dan“ poslanik Demokrata Dženan Kolić.

On je rekao da u tome veliku podršku dobija i od svojih sunarodnika.

„Oni zajedno sa mnom prisustvuju litijama naše braće pravoslavaca. To nije tipično nigde u svetu, ali bratska ljubav nas povezuje i obavezuje na to da im se svim srcem nađemo u nevolji i da im pružimo ljudsku i bratsku podršku. To je dokaz da je moja Crna Gora istinski bratska i građanska država. Nikada sebi ne bih dozvolio da o ljudima formiram mišljenje na osnovu njihove vere, nacije ili jezika kojim govore. To su intimne stvari svakog od nas, i to treba poštovati. Jedino važno jeste to da li je neko dobar i pošten čovek ili je kriminalac, lopov i ubica. To je jedina podela koja postoji u mojim očima, ali i u očima najvećeg dela građana Crne Gore. Naše različitosti nisu prepreke, već bogatstvo i vrednost više u našem suživotu i našim bratskim odnosima“, kazao je Kolić.

Kolić: Boli me otimanje crkava

Ocenio je da je Demokratska partija socijalista donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti uvela vanredno identitetsko stanje u Crnoj Gori i naglasio da ga kao čoveka mnogo boli otimanje crkava, hramova, katedrala, džamija…

„Nedopustivo je da u 21. veku neko nekome otima bilo šta. Naročito svetinje. Verujem u koncept građanske države u kojoj svako ima slobodu da bude ono što oseća, da se moli tamo gde se molio i do sada i da govori jezikom koji smatra maternjim. Država tu raznolikost treba da poštuje i ohrabruje, jer je to ono što je kulturno bogatstvo Crne Gore. Brat je mio, ma koje vere bio“, ističe Kolić.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala