Sirija povratila kontrolu nad većim delom granice sa Turskom i Irakom

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaSirijska vojska u provinciji Idlib
Sirijska vojska u provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijske Vladine snage povratile su kontrolu nad velikim delom granice sa Turskom i Irakom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Situacija je sve bolja. Teritorija koju teroristi kontrolišu je sve manja... Naravno, nastavlja se rad na eliminaciji ostataka terorističkih grupa, kako u zoni Idliba, tako i na severoistoku zemlje“, rekao je Lavrov, uoči razgovora sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Gejrom Pedersenom.

Ranije je Dženifer Fenton, zvanična predstavnica Pedersena, saopštila Sputnjiku da specijalni predstavnik planira da razgovara u Moskvi sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Lavrovim. Ona je dodala da će naredne nedelje Pedersen posetiti Damask, nakon čega će održati brifing za SB UN.

U Siriji od 2011. godine traje oružani sukob, u čije su se rešavanje aktivno uključili Rusija, Iran i Turska, kao garanti primirja. U Siriji su gotovo potpuno pobeđeni teroristi, počelo je političko rešavanje sukoba, kao i povratak izbeglica i obnavljanje razorene vojne infrastrukture.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala