Marković: Crna Gora neće biti srpska, Amfilohije na čelu anticrnogorske opozicije

© Foto : Vlada Crne Gore/Bojana ĆupićDuško Marković
Duško Marković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsednika DPS-a Duško Marković danas je iz Pljevalja povodom aktuelnih dešavanja zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti poručio da Crna Gora neće biti srpska i naglasio da se mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nažalost stavio na čelo anticrnogorske opozicije.

„To je rezultiralo sinoćnjim protestom i litijom, gde samo za Crnogorce nije bilo mesta. Siguran sam da će građanska i demokratska Crna Gora i ovaj put odbaciti takav folklor i destrukciju“, poručio je Marković na sednici u proširenom sastavu Opštinskog odbora DPS-a Pljevlja, prenosi CDM.

Marković je kategoričan da su litije pokazale da nisu verske, nego političke i da su usmerene na promenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore, ali i upozorio da država to nikome neće dozvoliti.

„Ovaj zakon jednako gleda na prava svakog pojedinca da se slobodno verski izražava i da se moli Bogu kojem pripada i kojem veruje. Ovaj zakon apsolutno ne stavlja u prvi red nijednu versku zajednicu, ni Srpsku pravoslavnu crkvu, ni Katoličku crkvu, ni Islamsku zajednicu, ni Jevrejsku zajednicu, pa ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu“, kazao je Marković.

On je danas u Pljevljima rekao da propaganda da će Crna Gora biti srpska, uz vulgarno plakatiranje i farbanja po našim gradovima, neće pokolebati Crnu Goru da Vlada i institucije zaštite Ustav i primenom zakona sačuvaju državne i nacionalne interese.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala