Sputnjik dobio specijalno priznanje Medija centra „Odbrana“, oglasio se i Lazanski iz Rusije /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićGlavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić na dodeli specijalnog priznanja Medija centra "Odbrana"
Glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić na dodeli specijalnog priznanja Medija centra Odbrana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na tradicionalnoj svečanosti povodom Dana Medija centra „Odbrana“ u toku je svečano uručivanje Novinarske nagrade „Ivan Marković“ i Posebnog priznanja za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2019. godini. Redakcija Sputnjika dobila je specijalno priznanje za serijal „Srbija pamti“.

Žiri je većinom glasova odlučio da za najbolji novinarski prilog proglasi tekst „Izmilelo 400 netaknutih tenkova Vojske Jugoslavije – u NATO šok", autora Radeta Dragovića, objavljen 9. juna 2019. godine u listu „Večernje novosti“.

© Sputnik / Aleksandar MilačićEkipa Sputnjika na dodeli priznanja.
Sputnjik dobio specijalno priznanje Medija centra „Odbrana“, oglasio se i Lazanski iz Rusije /video/ - Sputnik Srbija
Ekipa Sputnjika na dodeli priznanja.

Žiri je jednoglasno odlučio da ove godine dodeli i Specijalno priznanje redakciji Sputnjika za filmski serijal povodom 20. godišnjice odbrane od NATO agresije. U 20 filmskih priloga obrađeni su ključni događaji NATO agresije i herojske odbrane SR Jugoslavije, tako da serijal daje veoma sadržajan i dokumentarno bogat pregled onoga što se tokom 78 dana agresije događalo na političkom i vojnom planu. U obrazloženju se navodi da su redakcija Sputnjika i autori priloga uložili veliki trud koji žiri Novinarske nagrade „Ivan Marković“ vrednuje Specijalnim priznanjem.

© Sputnik / Aleksandar MilačićLaureati na svečanosti u Domu vojske
Sputnjik dobio specijalno priznanje Medija centra „Odbrana“, oglasio se i Lazanski iz Rusije /video/ - Sputnik Srbija
Laureati na svečanosti u Domu vojske

Povodom priznanja oglasio se iz Moskve i ambasador Srbije u Ruskoj federaciji Miroslav Lazanski, koji je, takođe, učestvovao u projektu Sputnjika sa svojim filmom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala