Britanska ambasadorka o uticaju „bregzita“ na odnose Rusije i Britanije

CC0 / Pixabay / Rusija i Velika Britanija - ilustracija
Rusija i Velika Britanija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova ambasadorka Velike Britanije u Moskvi Debora Bronert ocenila je da se izlazak njene zemlje iz EU u skorije vreme neće odraziti na odnose Londona i Moskve.

„Ne mislim da će ’bregzit‘ u skorije vreme imati veliki uticaj na naše odnose“, izjavila je ambasadorka.

Ujedinjeno Kraljevstvo će 31. januara u 23 časa (dva sata posle ponoći po moskovskom vremenu) napustiti EU, a do decembra će strane pregovarati o daljim odnosima.

Nova britanska ambasadorka je, govoreći o poboljšanju odnosa Moskve i Londona, istakla da je potrebno da njihove vlade povrate međusobno poverenje, ocenivši da to nije jednostavno.

„To je težak proces koji zahteva vreme, trud diplomata i, naravno, spremnost dveju zemalja na konstruktivan dijalog“, rekla je ona.

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSolsberi u Velikoj Britaniji gde su otrovani Sergej i Julija Skripalj
Britanska ambasadorka o uticaju „bregzita“ na odnose Rusije i Britanije - Sputnik Srbija
Solsberi u Velikoj Britaniji gde su otrovani Sergej i Julija Skripalj

Odnosi Moskve i Londona su se tokom proteklih nekoliko godina pogoršali zbog takozvane afere „Skripalj“. U engleskom gradu Solsberiju su, prema tvrdnji britanskih vlasti, u martu 2018. godine otrovani bivši oficir Glavne obaveštajne uprave u Rusiji Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, što je izazvalo ogroman međunarodni skandal. London veruje da je ruska država umešana u trovanje oca i ćerke, koristeći supstancu A-234, što Moskva kategorički negira. London nije dostavio nikakav dokument o istrazi, niti je dozvolio kontakt Skripalja sa medijima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala