Vučić položio venac žrtvama Holokausta u centru „Jad Vašem“

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u spomen žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru „Jad Vašem“ u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora „Aušvic“.

Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence, a pre njega to je učinio predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.

Predsednik Srbije je na svom profilu na Instagramu „budućnostsrbijeav“ objavio video-snimak polaganja venca, na kome se vidi da se tom prilikom rukovao sa Putinom, kao i sa Makronom, sa kojim se zadržao u kraćem razgovoru.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu — „Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma“.

Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kada je Crvena armija oslobodila „Aušvic“, logor smrti u kom su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala