Putin i Netanijahu u Jerusalimu otkrili spomenik žrtvama blokade Lenjingrada /video/

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Izraela Netanijahu i predsednik Rusije Vladimir Putin nakon sastanka u Jerusalimu
Premijer Izraela Netanijahu i predsednik Rusije Vladimir Putin nakon sastanka u Jerusalimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Izrael kako bi prisustvovao forumu „Čuvamo sećanje na Holokaust, borimo se protiv antisemitizma“ i otkrivanju spomenika herojima opkoljenog Lenjingrada.

Spomenik herojima blokade Lenjingrada biće otkriven u parku Saker u samom centru Jerusalima, koji se nalazi u blizini Kneseta, Vrhovnog suda i izraelskog Ministarstva spoljnih poslova.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu i predsednik Putin prisustvuju ceremoniji svečanog otkrivanja spomenika.

Putin i Netanijahu su na ceremoniji presekli vrpcu koja je povezivala tkaninu koja pokriva spomenik.

Spomenik je posvećen junačkom podvigu branitelja i stanovnika opkoljenog Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata. U njegovom postolju nalazi se kapsula sa zemljom Memorijalnog groblja Piskarjovskoje. Spomenik su zajednički projektovale peterburške i izraelske arhitekte. Njegova instalacija je zajednička inicijativa veterana Drugog svetskog rata, preživelih stanovnika opkoljenog Lenjingrada i državljana Rusije koji žive u Izraelu, kao i vlasti Sankt Peterburga.

Spomenik predstavlja mesinganu stelu na čijem je gornjem delu, simbolizujući plamen sveće, postavljen liveni deo od bronze. Efekat kretanja ovog „plamena“ postiže se zahvaljujući obliku spirale. Štaviše, unutra će biti montirano pozadinsko osvetljenje koje će u mraku osvetljavati siluete ljudi urezanih u kalup.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala