Moskva: Neprihvatljive američke pretnje Sulejmanijevom nasledniku

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su pretnje specijalnog predstavnika SAD za Iran Brajana Huka upućene novom komandantu specijalnog odreda „Kuds“ iranskog Korpusa čuvara islamske revolucija Esmaila Kanija — neprihvatljive.

„Za nas one predstavljaju saopštenja koja stoje van prava i van zakona, koja predstavnici suverenih država prosto nemaju prava da daju“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.
Huk je ranije rekao da Kanija čeka sudbina njegovog prethodnika generala Kasema Sulejmanija, ako on bude ubijao Amerikance.

Specijalni predstavnik SAD za Iran je dodao da će SAD nastaviti da podržavaju iranski narod i naveo da obični Iranci imaju štetu od režima u toj zemlji.
SAD su 3. januara izvele operaciju u kojoj je ubijen general Sulejmani u Iraku. Iran je odgovorio napadom na iračke baze u kojima su razmešteni američki vojnici.

Administracija je ubistvo Sulejmanija objasnila time što je on pripremao napade na američke ambasade. Predsednik Donald Tramp je saopštio da je reč o četiri konkretne ambasade, ali nije imenovao zemlje u kojima se one nalaze. Šef Pentagona Mark Esper nije potvrdio te izjave američkog predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala