Amerikanci zapretili novom komandantu odreda „Kuds“: Čeka ga sudbina Sulejmanija

© AP Photo / Tasnim News Agency / Mohammad Ali MarizadVođa elitnog odreda "Kuds" Ismail Gani
Vođa elitnog odreda Kuds Ismail Gani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novog komandanta elitnog odreda „Kuds“ Korpusa Čuvara islamske revolucije Esmaila Kanija čeka sudbina njegovog prethodnika, generala Kasema Sulejmanija, ako bude ubijao Amerikance, rekao je specijalni predstavnik SAD za Iran Brajan Huk u intervjuu za list „Ašark el Avsat“.

„Ako Kani nastavi da ubija Amerikance, čeka ga ista sudbina. Predsednik Tramp je pre nekoliko godina rekao da će na svaki napad na Amerikance ili američke interese biti odlučno odgovoreno, što je predsednik i demonstrirao (na dan ubistva Sulejmanija)“, istakao je Huk.

On je dodao da će SAD nastaviti da podržavaju narod u Iranu i naglasio da obični Iranci stradaju zbog režima u zemlji.

Juče je iranski poslanik Ahmad Hamze ponudio tri miliona dolara za glavu američkog predsednika Donalda Trampa, prenela je iranska agencija „Isna“.

Situacija na Bliskom istoku žestoko se zaoštrila u poslednje dve nedelje. Posle protesta ispred ambasade SAD u Iraku, za koji je Vašington okrivio Teheran, američka vojska je ubila iranskog generala Kasema Sulejmanija dok je bio u Iraku. Iran je odgovorio udarima po iračkim bazama, gde su bili smešteni američki vojnici, ali u granatiranju niko nije povređen. Parlament Iraka je posle ubistva Sulejmanija tražio da strane vojske napuste tu zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala