Vučić: U petak s Grenelom

© AP Photo / Visar KryeziuRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da su SAD spremne da čuju zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je za RTS iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog foruma razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O‘Brajanom.

Vučić kaže da je O‘Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

„Mislim da on dobro razume poziciju Srbije“, rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zahteve i stavove.

„Ne govorim da će sad SAD da pređu na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremne da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije“, rekao je Vučić za RTS iz Davosa, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala