Vučić i Đukanović ne mogu da usaglase stavove

© INFO SLUZBA VLADE CRNE GOREPremijer Crne Gore Milo Đukanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Crne Gore Milo Đukanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Izraelu o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, ocenjujući da po tom pitanju nije moguće postići zajednički stav.

„Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom Zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori i saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav“, rekao je Vučić za „Blic“.

Podsetimo, dvojica predsednika borave u ovoj zemlji povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

Dvojica predsednika saglasili su se da razgovore uskoro nastave.

„Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja“, rekao je ekskluzivno za „Blic“ Vučić.

Evrointegracije su takođe bile tema.

„Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu“, kazao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala