Ušakov: Moguć samo usputni sastanak Putina sa Zelenskim i Pensom u Izraelu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin obraća se vojnicima koji su učestvovali u operacijama u Siriji
Predsednik Rusije Vladimir Putin obraća se vojnicima koji su učestvovali u operacijama u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin mogao bi da se sastane sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim i potpredsednikom SAD Majkom Pensom tokom posete Izraelu 23. januara, ali samo usput i veoma kratko, rekao je novinarima pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

„Naravno, predsednik će se, u svakom slučaju, rukovati sa glavnim učesnicima foruma u Izraelu, to je neizbežno. Malo je verovatno da će biti održani duži razgovori, prosto nema vremena fizički, iako je bilo zahteva, uključujući i od predsednika Zelenskog. Kako sam već rekao — vreme je krajnje ograničeno, raspored je gust, nadamo se pojedinačnim kratkim kontaktima, takozvanim usputnim kontaktima“, rekao je Ušakov novinarima.

Prema njegovim rečima — Putina će od ministara tokom posete Izraelu pratiti samo šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Sa Netanijahuom o situaciji na Bliskom istoku

Ušakov je, takođe, rekao da će se Putin tokom posete Izraelu sastati sa predsednikom i premijerom te zemlje — Reuvenom Rivlinom i Benjaminom Netanijahuom.

„Posebna pažnja tradicionalno će biti posvećena situaciji na Bliskom istoku, uključujući eskalaciju napetosti oko Irana, situaciju u Siriji i pitanja u vezi sa rešavanjem palestinsko-izraelske krize“, rekao je Ušakov.

U Izraelu se 23. januara održava međunarodni forum „Čuvamo sećanje na holokaust, borimo se protiv antisemitizma“. Forum je posvećen 75. godišnjici oslobađanja logora „Aušvic“, za koje je zaslužna Crvena armija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala