Preminuo Teri Džons, zvezda „Monti Pajtona“

© AP Photo / Chris PizzelloČlan grupe Monti Pajton Teri Džons
Član grupe Monti Pajton Teri Džons - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teri Džons, velški pisac, reditelj i deo humorističke ekipe „Monti Pajton“, umro je u 77. godini, saopštio je danas njegov agent.

Džons je studirao na Univerzitetu „Oksford“ u Engleskoj, gde je i upoznao Majkla Pejlina, sa kojim je počeo da radi u humorističkoj trupi pre nego što su upoznali Erika Ajdla, Džona Kliza i Grejema Čapmana, sa kojima su formirali „Monti Pajton“.

Ekipa nadrealista je u početku snimila seriju komičnih skečeva za Bi-Bi-Si tokom 1969. godine, pre nego što je počela da pravi i veoma popularne filmove, uključujući i „Monti Pajton i Sveti Gral“, koji je bio i Džonsov rediteljski debi.

Džons je patio od jednog oblika demencije, otkriveno je 2016. godine. Njegova porodica je u izjavi za Bi-Bi-Si saopštila:

„Teri je preminuo tokom noći 21. januara 2020. godine u 77. godini života, nakon duge, izuzetno hrabre, ali uvek šaljive bitke sa retkim oblikom demencije. Uz njega je bila supruga Ana Soderstrom.“
© REUTERS / Nacho DoceČlan grupe Monti Pajton Teri Džons
Preminuo Teri Džons, zvezda „Monti Pajtona“ - Sputnik Srbija
Član grupe Monti Pajton Teri Džons

Brojni Džonsovi fanovi su na vest o njegovoj smrti reagovali objavljivanjem omiljenih delova iz njegovih skečeva na društvenim mrežama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala