Mladići koji su napunili 18 godina će dobiti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

© Ministarstvo odbrane / Darimir BandaDanas dočekujemo najmodernije sisteme naoružanja...
Danas dočekujemo najmodernije sisteme naoružanja... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Srbije uputilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osobama koje ove godine postaju punoletne. Poziv će dobiti mladići rođeni 2002. godine, kao i oni starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju.

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali, navedeno je u saopštenju.
U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije se navodi da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu određenu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.
Ovu zakonsku obavezu mladići treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.
Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je ne poseduju, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9 do 15 časova, navedeno je u saopštenju.
Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.
Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala