Mitropolija odlučila: Služiće se moleban na Cetinju

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Koroner / Front view of Cetinje Monastery in MontenegroCetinjski manastir
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crkvena opština cetinjska saopštila je da je uvažila sugestiju Uprave policije i otkazala litiju na Cetinju, ali da će moleban biti služen u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno.

„Kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta, litija na Cetinju za sada neće biti održavana“, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Kako navode — litija je trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira, do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

„Njen cilj je trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispovesti“, objašnjava se u saopštenju.

U Mitropoliji kažu da je sugestija Uprave policije prihvaćena, jer Mitropolija radi u dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore.

Argumentacija Policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku Litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala Policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala