Amerikanci oduševljeni srpskim oružjem, pred sajam ukradeni „tetejac“ i EZ9

© YT/ Koyote TanAmerička kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9".
Američka kompanija Senčuri arms ukrstila je čuveni automat kalašnjikov sa pištoljem glok u svom novom pištolju AK-Drako NAK-9. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oružje iz srpske fabrike „Zastava“ hit je na ovogodišnjem najvećem svetskom sajmu naoružanja „Šot šou“ u Las Vegasu.

Amerikanci su „oduševljeni“ srpskim oružjem, a najviše se traže srpski pištolji, snajperi i poluautomatske puške, piše srpski portal u SAD „Serbijan tajms“.
Nakon što se prošle godine vratila na američko tržište, kragujevačka fabrika je sa svojim programom sportskog i ličnog naoružanja izazvala veliko interesovanje na tom prestižnom događaju.
„Zastavin“ štand je jedan od, kako je navedeno, najposećenijih od otvaranja sajma početkom ove sedmice.
„Za nas je ovo prijatno iznenađenje. Gužva na našem štandu ne prestaje, Amerikanci i ostali oduševljeni su dizajnom, a svi se slažu da tako kvalitetno naoružanje po ovako pristupačnim cenama teško može da se nađe“, rekao je Ranko Ristić, predstavnik kompanije „Zastava arms USA“.
Od prošlogodišnjeg sajma „Zastava“ je u Ameriku izvezla više od 25 tona sportskog naoružanja i delova.
Na štandu su izložene popularne poluautomatske puške AK-M70, lovačke puške, a tu su i poznati pištolji CZ-999 i EZ9.
„U Americi su traženi ’kalašnjikovi‘ sa tradicionalnim drvenim oblogama, dok manji broj, uglavnom mladih kupaca, traži polimerske. Pravi hit sajma je naš kratki automat AK ZPAP92 i ZPAP85, koji se prodaju sa raznim dodacima kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca.“
Veliko interesovanje je i za snajpersku pušku M91, koja se prvi put uvozi na američko tržište, a ima dosta porudžbina starijih modela pištolja, poput „Zastava“ M57A, čuvenog „tetejca“.
Sajam naoružanja nije otvoren za javnost. Pristup imaju samo ovlašćeni kupci, a svake godine ga poseti više od 65.000 akreditovanih proizvođača i prodavaca sportske, vojne i policijske opreme iz 100 država sveta.
Kako je objavio portal, noć pre zvaničnog otvaranja ukradena su dva pištolja sa štanda „Zastave“ — „tetejac“ i EZ9, što je do sada jedina zabeležena krađa na sajmu sa više od 2.500 izlagača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala