Vučić: Koliko shvatam, Mitropolija već razgovara sa vlastima u Crnoj Gori

© Tanjug / PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, komentarišući situaciju u Crnoj Gori, da ne treba trčati pred rudu i da je bolje biti strpljiv i videti kako će se rešiti situacija nastala zbog nedavno usvojenog Zakona o vjeroispovijesti.

On je u Davosu novinarima rekao da „koliko je shvatio“ trenutno traju razgovori tamošnjih vlasti sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem.

Vučić je naveo i da u protestu učestvuju „mirni ljudi koji šetaju u litiji“, navodeći da se taj zakon tiče celog srpskog naroda.

Vučić je najavio mogućnost da sa crnogorskim predsednikom razgovara o tome u Izraelu, gde će obojica boraviti na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica.

Upitan da li će prihvatiti poziv za posetu Crnoj Gori i kada bi moglo doći do nje, Vučić je novinare u Davosu podsetio da je i on uputio poziv Đukanoviću da poseti Srbiju.

„Mnogo važnije od toga da li ćemo doći u posetu jeste da se reši problem i da se razgovara o tome kako da ga rešimo. Nisam saglasan sa argumentacijom koja je izneta oko suštine samog Zakona i njegove primene. Ne zato što imam pravo da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore, već što se tiče srpskog naroda, njegove celine i naše kulturne i istorijske baštine“, objasnio je Vučić.

Kazao je da je, koliko zna, i Crna Gora dobila poziv da dođe u Izrael na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, i da je dolazak potvrđen.

Upitan da li Podgorica želi smirivanje situacije, rekao je da to ne zna, ali da misli da niko ne želi eskalaciju nasilja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala