Koliko košta Trampov dvodnevni boravak u Davosu

© REUTERS / ARND WIEGMANNTrampov dolazak u Davos
Trampov dolazak u Davos - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvodnevni izlet američkog predsednika Donalda Trampa na Svetskom ekonomskom forumu koštaće američke poreske obveznike 3,4 miliona dolara, što je njegov najskuplji boravak u Davosu do sada.

Ova sredstva namenjena su za iznajmljivanje automobila i plaćanje hotelskih soba, ali ne uključuju troškove obezbeđenja, plate, kao ni oko 2,2 miliona dolara, koliko se procenjuje da je potrebno za let predsedničkog aviona „Er fors 1“ od SAD do Ciriha i helikoptera „Marin 1“ od Ciriha do Davosa, piše poslovni portal „Kvarc“.

„Kvarc“ ističe da je ovo je najskuplje Trampovo putovanje u Davos do sada.

Najugroženiji u ledenom talasu u SAD su beskućnici - Sputnik Srbija
Tema o kojoj se ćuti u Davosu: Ko nam otima najveće bogatstvo

Prošlogodišnje putovanje, koje je Tramp otkazao u poslednjem trenutku, usred delimičnog gašenja vlade, trebalo je da dostigne cenu od 3,6 miliona dolara, ali i dalje košta oko 3,2 miliona dolara u vidu troškova neiskorišćenih hotelskih soba i iznajmljenih automobila, prenosi Tanjug.

Za smeštaj predsednikovog tima na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu SAD su izdvojile milion dolara.

Tajna služba izdvojila je više od 400.000 dolara za agente koji borave u „Bad ragacu“, odmaralištu sa pet zvezdica, i još 176.000 dolara za hotelske sobe na aerodromu u Cirihu.

Iznajmljivanje automobila za komunikacionu agenciju Bele kuće, koja obezbeđuje sigurnu komunikaciju predsednika i njegovog osoblja, koštaće oko 266.000 dolara.

Svakog januara hiljade svetskih zvaničnika dolazi u Davos, švajcarski gradić sa oko 11.000 stanovnika.

Davos - Sputnik Srbija
Švajcarski list pronašao „ruske špijune“ u Davosu

Velika potražnja za smeštajem podigla je cene, pa jednostavan apartman košta od 1.000 dolara za noć.

Jedini američki predsednik koji se pojavio u Davosu pre Trampa bio je Bil Klinton, 2000. godine, poslednje godine na toj funkciji.

Ronald Regan je održao nekoliko govora putem video-poziva, dok su Džordž Buš, Džordž Buš Mlađi i Barak Obama potpuno ignorisali Forum.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala