Šta je Tramp poručio u govoru koji su svi očekivali

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp govori na ekonomskom forumu u Davosu
Predsednik SAD Donald Tramp govori na ekonomskom forumu u Davosu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U senci početka suđenja u Senatu o opozivu predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde je pohvalio uspehe američke ekonomije, naročito istakavši trgovinske sporazume sa Kinom i Meksikom i najavio i sadnju hiljadu milijardi stabala.

Donald Tramp je pred velikim auditorijumom reklamirao trgovinske sporazume koje su Sjedinjene Američke Države postigle sa Kinom i Meksikom, ocenivši ih kao model za 21. vek.

Navodeći razne uspehe svoje administracije, Tramp se dotakao tema koje je istakao u svom prethodnom obraćanju na forumu pre dve godine, prenosi RTS.

On se zahvalio stranim kompanijama za ulaganja u SAD i ocenio da je Amerika u mnogo boljem ekonomskom stanju nego što je bila kada je preuzeo dužnost pre tri godine.

„Vreme skepse je završeno“, poručio je Tramp i pozvao na nova strana ulaganja. „Nema boljeg mesta od SAD za svaki biznis koji traži mesto za uspeh“, rekao je Tramp.

Pošto je Davosu glavna tema očuvanje životne sredine sa aktivistkinjom Gretom Tunberg kao najvažnijim gostom, Tramp je govorio o ekonomskoj važnosti nafte i gasa.

Američki predsednik je najavio da će se Vašington priključiti inicijativi „Bilion stabala“.

„Snažno verujem u očuvanje sredine. Želim najčistiji vazduh i vodu“, poručio je Tramp.

Za to vreme u Vašingtonu počinje suđenje u Senatu u procesu Trampovog opoziva. Optužbe za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa Tramp je ocenio kao protivustavne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala