Netanijahu se oglasio povodom zastave sa Davidovom zvezdom na Predsedništvu Srbije

© AP Photo / Abir Sultan/Pool Premijer Izraela Benjamin Netanijahu dolazi na sastanak kabineta u Jerusalimu
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu dolazi na sastanak kabineta u Jerusalimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred odlazak predsednika Srbije u Izrael na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica na zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu pored srpske okačena je i zastava sa Davidovom zvezdom.

„Ovaj znak je bio simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista. Danas je simbol časti. 75 godina kasnije. Nikada više“, napisao je predsednik Aleksandar Vučić na svojim zvaničnim nalozima na Tviteru i Instagramu, uz fotografiju zgrade Predsedništva.

U Izraelu će ove nedelje biti obeležen Međunarodni dan sećanja na Holokaust i 75 godina otkako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Više od 40 lidera, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prisustvovaće u četvrtak ceremoniji u memorijalnom centru „Jad Vašem“ u Jerusalimu.

Odmah je reagovao i izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji se putem svog Tviter naloga zahvalio predsedniku Srbije, uz napomenu da se raduje njihovom susretu u Jerusalimu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala