Vučić računa na sastanak sa Putinom u Izraelu

© Foto : PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLLPredsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sastanka sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić računa na sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Izraelu, na forumu povodom pomena žrtava Holokausta, saopštila je administracija srpskog predsednika.

Predsednik Vučić rekao je da mu je „posebna čast da ove godine učestvuje u svečanosti povodom 75. godišnjice Dana pobede 9. maja u Moskvi i podsetio na zajedničku posvećenost bratskih naroda Srbije i Rusije o slavnoj tradiciji borbe za slobodu. Osim toga, već za tri dana predsednici dveju zemalja zajedno će učestvovati na petom međunarodnom forumu o Holokaustu, u Memorijalnom kompleksu „Jad Vašem“ u Izraelu, dodaje se u saopštenju.

Vučić je danas u Beogradu primio ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji je za sledeći mesec najavio posetu visokog ruskog zvaničnika.

Kako se prenosi u saopštenju, Vučić je izrazio zadovoljstvo što se njegov veoma intenzivan dijalog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom nastavio i početkom 2020. godine.

Predsednik je u razgovoru sa ambasadorom rekao da mu je učešće na svečanom otvaranju gasovoda „Turski tok“ u Istanbulu dalo priliku da sa ruskim predsednikom razgovara o različitim globalnim kretanjima, koja imaju uticaj na svetsku ekonomiju i energetsku bezbednost, ali da je uveren da će srpska privreda i domaćinstva imati sigurno snabdevanje gasom.

On je izrazio uverenje da će i sa novim ruskim premijerom Mihailom Mišustinom imati plodotvornu saradnju, zasnovanu na razumevanju i poverenju, kakvu je imao sa dosadašnjim premijerom Medvedevom.

Ambasador Bocan-Harčenko je za sledeći mesec najavio posetu visokog ruskog zvaničnika, a tom posetom će se, navodi se u saopštenju, nastaviti intenzivan politički dijalog Srbije i Rusije, koji je obeležio prethodnu godinu.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je takav dijalog na visokom nivou izraz obostrane želje za svestrani napredak bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi, i u isto vreme razgovarali o konkretnim predlozima za bližu saradnju u kulturnoj i humanitarnoj oblasti, kao i na nivou građanskog društva.

Osim o bilateralnim odnosima, dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, između ostalog na Kosovu i Metohiji i u Bosni i Hercegovini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala