Podrška Đukanoviću od britanske ambasadorke

© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Crne Gore Milo Đukanović
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razgovarajući sa Milom Đukanovićem o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, u kontekstu usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ambasadorka Velike Britanije u Podgorici Alison Kemp je ocijenila da Crna Gora ima apsolutno suvereno pravo da donosi zakone kojim reguliše i uređuje bilo koje pitanje.

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva je kazala da je „u ovom slučaju sada fokus na implementaciji“ pomenutog zakona, uz visoku ocjenu za uzdržanost koju je crnogorska policija pokazala tokom nedavnih protesta.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Kemp, na njenu inicijativu, u svijetlu izlaska Velike Britanije iz EU i definisanja okvira budućih odnosa sa Crnom Gorom u tom kontekstu.

Kemp je, kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, najavila dalju apsolutnu podršku reformama u Crnoj Gori, uključujući odbranu i bezbjednost, vladavinu prava i slobodne i odgovorne medije.

Crna Gora, kako se navodi, može računati i na podršku Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv „malignih uticaja“, kao i u reformama baziranim na zajedničkim vrijednostima kroz savezništvo u NATO-u i proces evropske integracije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala