Otkriveno da je Ešdaun stvarao „muslimansku državu“ /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejtonskim sporazumom je službeno okončan četvorogodišnji rat, a BiH ustrojena kao država tri konstitutivna naroda i ostalih, i dva entiteta — Federacije BiH i Republike Srpske. Izmene Ustava BiH i analize Dejtonskog mirovnog sporazuma ponovno su okupirale javnost.

Koliku snagu imaju reči Visokog predstavnika BiH Valentina Incka da do promene Dejtonskog ustava mora doći? Ko stoji iza njegovog stava? Koje odredbe bi bile promenjene i u čiju korist? Da li bi to dovelo do otcepljenja RS iz sastava BiH, kao što to kaže član Predsedništva BiH Milorad Dodik? Otkriveno da je nekadašnji lider Liberalnih demokrata, kasnije visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun u pismima upućenim tadašnjem premijeru Velike Britanije Džonu Mejdžeru više puta BiH nazvao „muslimanska domovina“.

O svemu tome u emisiji radio Sputnjika „Svet sa Sputnjikom“ govoriće profesor doktor Nenad Kecmanović, politikolog Aleksandar Pavić i profesor geopolitike doktor Srđan Perišić.

Slušajte nas na talasima Radija Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na stranicama Sputnjika i Radija Novosti na Fejsbuku, ali i odloženo na kanalu „Sputnjik Srbija“ na Jutjubu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala