Grenel razočaran Kurtijem i Mustafom, nastavlja sa Tačijem

© AP Photo / Michael SohnRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odlaganje u procesu formiranja nove vlade privremenih kosovskih institucija nije impresioniralo specijalnog izaslanika predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričarda Grenela, piše „Gazeta ekspres“.

Nakon što brojni međunarodni pozivi liderima Pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju i Demokratskog saveza Kosova Isi Mustafi da sklope koalicioni sporazum nisu bili uspešni, Grenel je odlučio da saradnju nastavi sa predsednikom privremenih institucija Kosova Hašimom Tačijem, navodi taj prištinski list, a prenosi „Kosovo onlajn“.

„Gazeta ekspres“ podseća da je prošlo više od godinu dana od kako Priština i Beograd nisu sedeli za pregovaračkim stolom, pri čemu je taksa od 100 odsto koja je uvedena na robu iz centralne Srbije učinila da je gotovo nemoguće da će pregovori kojim posreduje EU dovesti do napretka.

Hvala Vučiću na posvećenosti i prijateljstvu

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na posvećenosti i prijateljstvu.

„Hvala Vam, gospodine predsedniče. Zahvalni smo na Vašoj posvećenosti i prijateljstvu“, naveo je Grenel na svom profilu na Tviteru, reagujući na objavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njegovom profilu Tviteru.

Vučić je prethodno poručio na svom profilu na Tviteru da je Srbija zahvalna Grenelu i savetniku predsednika SAD za nacionalnu sigurnost Robertu O'Brajanu za ključnu ulogu koju su imali u pružanju pomoći u uspostavljanju direktnih letova između Beograda i Prištine.

„Srbija je spremna da nastavi sa još takvih inicijativa, približavajući ljude na Balkanu“, poručio je Vučić u objavi na engleskom jeziku.

Delegacija Ministarstva privrede potpisala je danas u Berlinu pismo o namerama sa kompanijom „Lufthanza“ o obnovi avio-linije Beograd-Priština.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala