Novi slučajevi opasnog koronavirusa u Kini

© AP Photo / Mark SchiefelbeinPutnici snimljeni na železničkoj stanici u Pekingu sa zaštitnim maskama
Putnici snimljeni na železničkoj stanici u Pekingu sa zaštitnim maskama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom, od kog su već preminule dve osobe, zabeleženo je u centralnom delu Kine.

Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Vuhanu, potvrdili su zvaničnici, podsećajući da je dvoje preminulo, dok je osmoro pacijenata u kritičnim stanju.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli avio-kompanijama iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg širenja virusa. Među tim zemljama su Tajland i Japan, u kojima su već prijavljena tri slučaja kod ljudi koji su došli iz Vuhana.

Kako se navodi, svi koji su zaraženi ovim virusom posetili su lokalnu riblju pijacu, a njihovi početni simptomi su bili groznica i kašalj.

Svetska zdravstvena organizacija je upozorila na moguće širenje virusa, kao i ograničen prenos sa čoveka na čoveka, preneo je Tanjug.

Kineska vlada želi da izbegne ponavljanje epidemije SARS-a, teškog akutnog respiratornog sindroma, drugog koronavirusa koji se sa juga Kine krajem 2002. i proširio po svetu, usmrtivši gotovo 800 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala