Konor Makgregor: Ja sam veći Rus od Habiba

© AP Photo / John LocherMMA borac Konor Makgregor nakon pobede nad Donaldom "Kaubojem" Seronom u Las Vegasu
MMA borac Konor Makgregor nakon pobede nad Donaldom Kaubojem Seronom u Las Vegasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši šampion američke lige mešovitih borilačkih veština (UFC) Konor Makgregor pokrenuo je kampanju za promociju svog meča — revanša sa Rusom Habibom Nurmagomedovom, koji je pre godinu i po dana nokautirao Irca i oduzeo mu titulu u lakoj kategoriji. Konor želi da se protiv njega ponovo bori u Rusiji.

Makgregor je u subotu pobedio Amerikanca Donalda „Kauboja“ Seronea na turniru UFC 246 u Las Vegasu, zadavši protivniku nokaut već u 40. sekundi meča. Po navici, Konor je odmah nakon pobede počeo da daje pompezne izjave.

​Irac je reagovao na reči predsednika UFC-a Dejne Vajata da revanš meč Makgregora i Nurmagomedova obavezno mora da se dogodi. Istina, predsednik Lige ne želi da se rivali sastanu u Moskvi, a čini se da je za to kriva neka finansijska situacija.

„Ne možemo da se borimo u Moskvi? Ozbiljno? Za to su krive finansije? Zar smo malo zaradili u prvoj borbi?“, istakao je Konor, prenosi ruski portal „Sports“.

„A ja obožavam Rusiju i Ruse! Veći sam Rus od Habiba! Hajde da se borimo u Moskvi!“, dodao je on.

Pritom, praktično je prvi put Makgregor o Nurmagomedovu govorio sa poštovanjem: „Habib ima posebne veštine i sopstveni stil borbe. Možete biti sigurni da sve to shvatam i ozbiljno se pripremim za revanš“.

Habibov otac Abdulmanap Nurmagomedov rekao je nakon toga za Sputnjik da je aktuelni šampion UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov spreman za revanš sa Ircem Konorom Makgregorom za 100 miliona dolara.

​„I nama je potreban revanš sa Konorom, samo dajte 100 miliona dolara. Dan posle borbe sa Fergusonom dajte taj iznos i zašto ne bismo održali revanš? Ne znam, možda Dejna Vajt poželi da je organizuje (borbu sa takvim honorarom), ako mu je potrebna ova borba“, rekao je stariji Nurmagomedov u telefonskom razgovoru.

Nurmagomedov je u oktobru 2018. godine na turniru UFC 229 u Las Vegasu pobedio Makgregora. U narednoj borbi, Rus će se 18. aprila u Njujorku sastati sa Amerikancem Tonijem Fergusonom. Makgregor je u subotu na turniru UFC 246 u Las Vegasu prvi put posle poraza od Nurmagomedova za 40. sekundi tehničkim nokautom pobedio Amerikanca Donalda Seronea.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala