Ruski mitropolit: Milo Đukanović će završiti kao Petro Porošenko

© Sputnik / Aleksandar MilačićMitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.
Mitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović će završiti političku karijeru kao bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko, rekao je predsednik Odeljenja za spoljnocrkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Ilarion Volokolomski u intervjuu televiziji „Rusija 24“.

„Dejstva Đukanovića podsećaju na bivšeg predsednika Ukrajine Porošenka. To su progoni kanonske crkve, pod izgovorom stvaranja nacionalne crkve, i napadi na eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Mogu pretpostaviti da će Đukanović završiti kao Porošenko, jer narod ne oprašta greške svojim rukovodiocima“, rekao je ruski mitropolit.

Vaseljenski patriarh Vartolomej i mitropolit Epifanij u Istanbulu - Sputnik Srbija
Mitropolit Ilarion objasnio zašto Vartolomej podržava SPC u Crnoj Gori, a raskolnike u Ukrajini

On je dodao da sporni Zakon o slobodi veroispovesti „ne sprečava da se imovina preda raskolnicima, kao što se to desilo u Ukrajini“.

Podsetimo — uoči Nove godine Parlament Crne Gore je većinom glasova usvojio Zakon o slobodi veroispovesti, koji je izazvao talas protesta širom Crne Gore, a i šire. Vaseljenski patrijarh Vartolomej je saopštio da je za njega jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve i da nikada neće priznati takozvanu „crnogorsku pravoslavnu crkvu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala