Hari i Megan više nisu kraljevska visočanstva, ostaju i bez novca iz javnih fondova

© AP Photo / Matt DunhamBritanska kraljica Elizabeta Druga, princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan u Bakingemskoj palati u Londonu
Britanska kraljica Elizabeta Druga, princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan u Bakingemskoj palati u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Princ Hari i Megan više neće moći da koriste titule „njihovo kraljevsko visočanstvo“, niti će dobijati novac iz javnih fondova za dužnosti članova kraljevske porodice, saopšteno je iz Bakingemske palate.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli su da nameravaju da nadoknade novac za popravku Frogmora, kuće koju su koristili, a ona će ostati njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Novi aranžman stupa na snagu na proleće ove godine, saopštila je Palata.

​Par takođe više neće formalno predstavljati kraljicu.

Ova odluka doneta je nakon što su Hari i Megan saopštili da se povlače iz kraljevskog života i da žele da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala sa unukom Harijem.

„Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire, i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života“, poručila je Elizabeta II.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala