Dokumenti CIA otkrivaju: Susret sa zelenim NLO iznad Sovjetskog Saveza

CC0 / / NLO, vanzemaljci
NLO, vanzemaljci - Sputnik Srbija
Pratite nas
Područje gde je navodno primećen NLO pre skoro pet decenija, SSSR je očigledno koristio za testiranje eksperimentalnih raketa i laserskih oružanih sistema.

Nedavno deklasifikovan dokument CIA baca svetlo na navodni susret sa NLO-om koji se dogodio u jeku Hladnog rata u Kazahstanu 1973. godine, još dok je Kazahstan bio deo Sovjetskog Saveza.

U dokumentu čija je redigovana verzija prvi put objavljena 1978. godine i koji je danas dostupan na „Blek voltu“, sajtu koji objavljuje deklasifikovane vladine dokumente, pominje se kako je svedok, u dokumentu nazvan kao „Izvor“, izašao iz prostorije da udahne vazduh i primetio „neidentifikovani jarko zeleni kružni objekat“ koji lebdi iznad oblaka.

„Tokom 10 do 15 sekundi posmatranja, zeleni krug se proširio i za kratko vreme se oko mase formiralo nekoliko koncentričnih krugova. Posle nekoliko minuta bojenje je prestalo. Nije bilo nikakvog zvuka, poput eksplozije, povezanog sa pojavom“, navodi se u dokumentu, pozivajući se na izjavu svedoka.

Prema sajtu — „bliski susret“ se desio u blizini poligona za testiranje oružja „Sari Sagan“, koji je navodno SSSR koristio za lansiranje „eksperimentalnih raketa“ i „sistema laserskog oružja koje koristi moćne antene“.

Tokom telefonskog intervjua za „Njuzvik“, osnivač „Blek volta“ Džon Grinvald uporedio je ovaj susret sa američkim NLO Nimic incidentom iz 2004. godine.

„To je vrlo zanimljivo u današnjem kontekstu, kao pretnja vojnim objektima. U zapisniku američke mornarice kaže se da šta god da je to bilo — zabrinjava. Njih plaše te neidentifikovane pojave“, rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala