Bugarski poslanik ogorčen zbog neodgovornosti kolega u Evropskom parlamentu i predlaže oštre mere

Pratite nas
Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Angel Džambaski izjavio je da ta institucija vređa poreske obveznike zbog izostajanja poslanika na sednicama, a takođe je upozorio na opasnost korišćenja 3D printera, posebno kada je reč o stvaranju oružja koje mogu iskoristiti kriminalci i teroristi.

Džambaski je ogorčen zbog toga što je na zasedanju Evropskog parlamenta u Strazburu većina kolega bila odsutna, zbog čega je bio prinuđen da govori pred samo četiri poslanika.

„Prisustvo tog broja ljudi radnim danom je vređanje poreskih obveznika, kao i razočarenje za sve one koji dolaze da se upoznaju sa radom Evropskog parlamenta. To je potrebno promeniti — ili otkazati zasedanje četvrtkom posle ručka, ili isplaćivati novac nakon završetka zasedanja, ili plaćati samo pola dana“, predložio je Džambaski.

Tokom svog obraćanja on je skrenuo pažnju i na opasnost od 3D štampe.

„Neodgovorno je kada nemoralne osobe imaju slobodan pristup takvom oružju, nakon što ga pronađu na internetu za nekoliko minuta. Takvo oružje se u praksi ne može pratiti i otkriti, a može ga nabaviti bilo koji terorista ili kriminalac“, naglasio je bugarski poslanik.

On je istakao da su, s obzirom na to, smešna ograničenja na kupovinu sportskog, lovačkog ili oružja za lične potrebe.

„U Bugarskoj postoji ogroman problem sa kriminalom nesocijalizovanih marginalnih grupa. Za deo stanovništva manjih naselja koje nema policijsku zaštitu — posedovanje oružja je jedini način da zaštite svoju porodicu. Želim da vas podsetim da lošu osobu sa oružjem može da zaustavi samo dobar čovek sa oružjem“, rekao je političar.

S obzirom na to da je Džambaski nedavno umešan u skandal zbog vožnje u pijanom stanju, korisnici društvenih mreža nisu ostali imuni na njegove reči.

„Džambaski: Jedini koji može da zaustavi lošeg čoveka koji je seo za volan pijan — je dobar čovek koji je seo za volan pijan“, glasi jedan od komentara na društvenoj mreži „Fejsbuk“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala