Šta očekuje Amerika od novog ruskog premijera

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući raspuštanje Vlade Rusije, portparolka Stejt departmenta SAD Morgan Ortagus je izjavila da Vašington pomno prati sva dešavanjima u Moskvi i da se nada da će to dovesti do promene u spoljnoj politici Rusije.

Ona je u intervjuu za televiziju RTVI spomenula i mogućnost poboljšanja odnosa Rusije i SAD, o čemu je i američki predsednik Donald Tramp mnogo puta govorio.

„Pratimo sve što se događa. Mogu da kažem da smo na strani ruskih građana. Tramp je u više navrata govorio o tome da bi želeo da se bilateralni odnosi poprave“, istakla je.

Orgagusova je dodala i da će sve umnogome zavisiti od ruskih lidera, izrazivši nadu da će oni „uzeti u obzir zahteve SAD po pitanju promene vođenja spoljne politike“.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mihaila Mišustina za novog ruskog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio Vladu Rusije.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu Ustava Rusije, koja bi donela povećanje ovlašćenja Parlamenta i Vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala