Mišustin: Spreman sam da preuzmem dužnost premijera

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaMihail Mišustin
Mihail Mišustin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladajuća stranka Jedinstvena Rusija je u Donjem domu Parlamenta Rusije jednoglasno podržala kandidaturu predsednika Federalne poreske službe Mihaila Mišustina za novog premijera Ruske Federacije.

U planu je da se u toku dana Mišustin sastane i sa predstavnicima tri ostale parlamentarne grupe u Državnoj dumi.

Sam Mišustin kaže da je spreman da preuzme dužnost predsednika Vlade.

Da“, odgovorio je Mišustin kada su ga novinari pitali da li je spreman da počne da radi, ali je i dodao da je jako „umoran jer nije spavao celu noć“.

Mišustin je takođe rekao i da će prioritet njegovog rada na mestu premijera biti realizacija svega što je ruski predsednik poručio tokom obraćanja pred poslanicima Federalne skupštine.

Inače, kako je još juče izjavio predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, svi poslanici Donjeg doma Parlamenta Rusije imaće priliku da postavljaju pitanja Mišustinu pre plenarne sednice.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin predložio je juče Mišustina za novog premijera, nakon što je Dmitrij Medvedev raspustio Vladu Rusije.

Ostavka Medvedeva usledila je nakon što je Putin predložio izmenu Ustava Rusije, koja bi donela povećanje ovlašćenja Parlamenta i Vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala