Gde su deca bezbednija — na ulici ili na internetu

Pratite nas
Tema emisije „Tehnogram“ su društvene mreže, njihov uticaj na mlade generacije i kako roditelji bolje da se upoznaju sa tehnološkim novitetima aplikacija koje deca koriste. Drugim rečima — da li su deca bezbednija na internetu ili na ulici.

Kako se razvijao internet i računarska tehnologija, početkom 21. veka nastale su i prve društvene mreže. Društvene mreže su otvorile novo poglavlje konekcije među ljudima. Poslednjih godina pojedine se nalaze na „lošem glasu“ zbog manipulacije podacima i sadržajima koji se objavljuju. Dok se jedni pozivaju na slobodu objavljivanja i demokratiju, drugi upozoravaju na poguban uticaj za najmlađe generacije, decu od 6 do 15 godina, koja su dominantno prisutna na novim društvenim mrežama.

Šta nam donose nove generacije aplikacija i kakav sadržaj se plasira mladima? Kako roditelji bolje da se upoznaju sa načinom rada aplikacija? Šta je društvena preventiva, a šta obaveza školskog sistema da upozori roditelje?

O ovoj temi govore docent doktor Dobrinka Kuzmanović, psiholog i predavač na Fakultetu za medije i komunikacije, i Petar Vasić, direktor marketinške agencije „Vasić media“.

Gde su deca bezbednija — na ulici ili na Internetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala