Utvrđen protokol o tromeđnoj tački BiH, Crne Gore i Srbije

© Google maps / printscreenTromeđa BiH, Crne Gore i Srbije
Tromeđa BiH, Crne Gore i Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamenta BiH dala je na današnjoj sednici „zeleno svetlo“ na Protokol o utvrđivanju tromeđne tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Poslednji korak trebalo bi da preduzmu poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH na sutrašnjoj sednici, kada će se izjašnjavati o ovom protokolu.

Protokol o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije potpisan je maju prošle godine.

Na njega je Predsedništvo BiH već dalo saglasnost. Čekalo se nakon toga samo još na Parlament.

„Ovaj protokol jeste stvarni iskorak koji se čini u pravcu uređenosti državne granice BiH u skladu sa pravilima i principima međunarodnog prava. Svaki iskorak u pogledu uređenosti granice BiH koji se napravi putem bilateralnih i multilateralnih pregovora sa susednim zemljama ide u prilog jačanju regionalne saradnje, međusobnog uvažavanja i poštovanja među susednim državama, a što je veliki zalog, kako za sadašnje, tako i za buduće generacije država potpisnica“, naglasio je posle potpisivanja Adil Osmanović, tada u funkciji državnog ministra civilnih poslova, prenosi Tanjug.

Ovaj dokument ostavlja prostor da se pitanja granice ubuduće rešavaju isključivo na nivou međudržavnih komisija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala