Vučić: Prvo što sam pitao — da li je živ ministar zadužen za životnu sredinu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u fabrici „Knot Autofleks Jug“ u Bečeju, govorio i o magli i zagađenju vazduha u Srbiji.

Kako je rekao — čuo se sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i dogovoreno je da se u sredu održi hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju.

„Prvo što sam je pitao: ’Da li ti je živ ministar koji je zadužen za životnu sredinu?‘“, rekao je Vučić novinarima, odgovarajući na pitanje šta misli o tome što pojedinci njega okrivljuju za maglu i zagađenje vazduha u Srbiji.

„To su nam postale najveće brige, kada smo one veće rešili, a vazduh je za onoliko lošiji koliko nam je standard veći“, naveo je Vučić i dodao da sada mnogo više ljudi vozi automobile i da je „u samo četiri automobila jutros video više od jedne osobe“.

„Šta treba — da uvodimo par-nepar?“, upitao je on.

„Mi treba najpre da se dogovorimo šta hoćemo — hoćete zelenu energiju, a nećete mini-elektrane“, dodao je predsednik Srbije.

„Postoje mere koje mogu da se urade i pozivam ministra (zaštite životne sredine Gorana Trivana) da malo živne. A ja sam bio kriv i za kišu i sušu, tako da računam da ću biti kriv i za maglu“, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala