Jokićev trener iz Denvera u reprezentaciji Srbije!

© AP Photo / John AmisMajk Meloun
Majk Meloun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, priključiće se reprezentaciji Srbije na predstojećem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu KSS, Meloun će odmah po završetku plej-ofa biti priključen stručnom štabu naše reprezentacije.

Meloun je trener Denvera od 2015. godine i pretpostavlja se da će njegova glavna uloga biti u tome da se potencijal Nikole Jokića u reprezentaciji iskoristi do maksimuma, prenosi B92.

Trener Denvera karijeru je započeo davne 1993. godine na Koledžu. Dugo je bio pomoćnik u NCAA, a potom i u NBA, ligi u kojoj je od 2001. godine.

Bio je pomoćnik u Njujork Niksima, Klivlend Kavalirsima, Nju Orleans Pelikansima i Golden Stejt Voriorsima, dok je prvi samostalni trenerski posao dobio u Sakramentu u sezoni 2013/2014.

Ipak, u Kaliforniji se zadržao svega godinu dana i od 2015. je na čelu Denvera, koji je za kratak period uspeo da učini plej-of ekipom.

Pored Melouna, pomoćni treneri Igoru Kokoškovu biće trener FMP-a Vladimir Jovanović i šef struke Mega Bemaksa Dejan Milojević.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu igra se od 23. do 28. juna. Srbija je u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, dok se u drugoj grupi sastaju Portoriko, Italija i Senegal.

Samo pobednik celog turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala