Dug razgovor „preko žice“: Erdogan i Milanović pričali o reviziji Dejtonskog sporazuma

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a zagrebački nedeljnik „Nacional“ piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog pre 25 godina, i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića s Erdoganom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore o situaciji u Bosni i Hercegovini, predsednici su ipak uspeli barem načelno da se dogovore u kom smeru bi trebalo da ide saradnja Hrvatske i Turske u narednom periodu, piše ovaj hrvatski nedeljnik.

Izvori bliski štabu Zorana Milanovića „Nacionalu“ su otkrili i da su se dvojica lidera složili da bi jedna od glavnih tačaka trebalo da bude i analiza funkcionisanja Dejtonskog sporazuma.

Milanović, koji je ranije bio premijer Hrvatske, na funkciji predsednika zameniće odlazeću Kolindu Grabar Kitarović, a dužnost će, kako se očekuje, preuzeti 18. februara, za kada je planirana njegova inauguracija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala