Iran namerava da pozove SAD na odgovornost zbog Sulejmanijevog ubistva

© REUTERS / WANA NEWS AGENCYDemonstranti u Teheranu pale američku i britansku zastavu na protestima protiv ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija
Demonstranti  u Teheranu pale američku i britansku zastavu na protestima protiv ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran namerava da pozove vlasti i oružane snage Sjedinjenih Američkih Država na odgovornost zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, izjavio je portparol Vrhovnog suda Irana Golamhusein Esmaili na konferenciji za štampu.
„Nameravamo da pozovemo američku vojsku, Vladu i predsednika Donalda Trampa na odgovornost zbog ubistva Sulejmanija pred Međunarodnim krivičnim sudom“, izjavio je Esmaili.

On je naglasio da Iran ima tri instance za krivično gonjenje Amerike: Vrhovni sud Irana, iračke sudove i Međunarodni krivični sud.

Ranije je predsednik Ustavnog suda Irana Ibrahim Raisi napomenuo da je potrebno pozvati predsednika Amerike Donalda Trampa na odgovornost zbog ubistva Sulejmanija.

Situacija na Bliskom istoku se žestoko zaoštrila u poslednje dve nedelje. Posle protesta ispred Ambasade SAD u Iraku, za koji je Vašington okrivio Teheran, američka vojska ubila je iranskog generala Kasema Sulejmanija dok je bio u Iraku. Iran je odgovorio udarima po iračkim bazama, gde su bili smešteni američki vojnici, ali u granatiranju niko nije povređen. Parlament Iraka je posle ubistva Sulejmanija tražio da strane vojske napuste tu zemlju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala