U Moskvi počeli rusko-turski pregovori o Libiji

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistri spoljnih poslova Turske i Rusije, Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov, na sastanku u Moskvi
Ministri spoljnih poslova Turske i Rusije, Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov, na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko-turski pregovori u formatu „2+2“ (ministri spoljnih poslova i odbrane zemalja) počeli su u Moskvi, a kasnije će im se pridružiti predstavnici Libije koji su već stigli u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, izjavila je portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

„U skladu sa sporazumima postignutim u Istanbulu između predsednika Rusije i Turske danas je u Ministarstvu spoljnih poslova počeo rusko-turski sastanak na nivou ministara spoljnih poslova i ministara odbrane, posvećen rešavanju libijske krize. Predstavnici libijskih strana stigli su i uskoro će se pridružiti pregovorima“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

U ponedeljak su u Moskvu stigli predsednik Vlade nacionalnog sporazuma Libije Fajez Saradž i maršal Libijske nacionalne armije Halifa Haftar, nakon što su predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, 8. januara pozvali dve strane da prekinu borbena dejstva i hitno sednu za pregovarački sto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala