Republika Srpska će prijaviti Incka Savetu bezbednosti zbog ignorisanja vehabija

© AP Photo / Sulejman OmerbasicVisoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko
Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpskog kluba Predstavničkog doma u parlamentu BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Incka Savetu bezbednosti UN jer ignoriše vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH.

„Incko već godinama ignoriše potencijalni terorizam u BiH, gde su potencijalne mete svi građani BiH, a opet, s druge strane se bavi prijavljivanjem verbalnog delikta (srpskog člana Predsedništva BiH Milorada) Dodika“, rekao je Stevandić povodom najave Incka da će tužiti Republiku Srpsku Savetu bezbednosti UN zbog izjava da je država.

On je za današnje „Večernje novosti“ rekao da je Dodik stotinu puta rekao da je Republika Srpska država, pa i svi političari u Srpskoj.

„Naša percepcija Republike Srpske jeste da je ona država. Mi je tako osećamo. Znamo mi dobro kakav je ustavnopravni poredak BiH i da je to potpuno drugo pitanje“, kaže Stevandić.

Prema njegovim rečima, niko iz Srpske ne očekuje da Incko voli Republiku Srpsku i da prizna Dan Republike, a čak i kada bi došao na proslavu 9. januara, znalo bi se da je ne voli.

„To je Inckov problem, a ne Republike Srpske“, zaključio je Stevandić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala