Premijer Abhazije stupio na dužnost v. d. predsednika

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaVršilac dužnosti predsednika Valerij Bganba
Vršilac dužnosti predsednika Valerij Bganba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Abhazije Valerij Bganba zvanično je postao vršilac dužnosti predsednika zemlje, navodi se u izjavi objavljenoj na zvaničnom sajtu Vlade Abhazije.
„U skladu sa članom Ustava Republike Abhazije... preuzimam na sebe obaveze vršioca dužnosti predsednika Republike Abhazije“, saopštio je Bganba.

On je istovremeno pozvao stanovnike zemlje da „učine sve što je potrebno za uspostavljanje unutrašnje stabilnosti u cilju adekvatnog organizovanja i sprovođenja izbora za predsednika zemlje u roku utvrđenom Ustavom“.

Ranije je parlament Abhazije prihvatio ostavku predsednika Raula Hadžimbe na mesto predsednika i postavio Bganbu za vršioca dužnosti predsednika.

Demonstranti koji su od početka januara tražili ostavku predsednika, upali su 9. januara u zgradu administracije predsednika. Skupština je na vanrednoj sednici usvojila zahtev predsedniku da podnese ostavku.

Kasacioni sud je 10. januara promenio odluku Centralne izborne komisije zemlje o rezultatima predsedničkih izbora i naložio da se izbori ponovo održe. CIK je 12. januara odlučio da se naredni izbori održe 22. marta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala