Bivši predsednik Abhazije neće se kandidovati na novim izborima

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Abhazije Raul Hadžimba
Predsednik Abhazije Raul Hadžimba - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dosadašnji predsednik Abhazije Raul Hadžimba ne namerava da se kandiduje na novim predsedničkim izborima koji su planirani za 22. mart, saopštio je potpredsednik zemlje Aslan Barcic.
„Raul Hadžimba ne planira da se kandiduje na izborima. Raul Džumkovič je državljanin svoje zemlje i ostaće u njoj. To ne znači da će sedeti skrštenih ruku. On će učestvovati u političkom procesu kako bi u zemlji bili red, zakon i kontinuitet“, rekao je on.

Hadžimba je uveče 12. januara uputio izjavu o ostavci Narodnoj skupštini. On se na čelu Abhazije nalazio od 2014. godine, a u septembru 2019. godine ponovo je izabran za novi mandat.

Demonstranti koji su u Suhumi 9. januara tražili ostavku predsednika, upali su u zgradu administracije predsednika. Skupština je na vanrednoj sednici usvojila zahtev predsedniku da podnese ostavku.

Kasacioni sud je 10. januara promenio odluku Centralne izborne komisije zemlje o rezultatima predsedničkih izbora i naložio da se izbori ponovo održe. CIK je 12. januara odlučio da se naredni izbori održe 22. marta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala